2021-05-19 21:50:12

Edukacija stručnih suradnica i nastavnica na temu motivacije

U sklopu projekta „Pokreni promjenu! - poticanje mladih na promjene putem interkulturalnog obrazovanja i volontiranja“ održana je radionica „Ne da mi se…. što se krije iza?“ za stručne suradnice i nastavnice. Više o projektu i aktivnostima pročitajte u nastavku.

U sklopu projekta „Pokreni promjenu! – poticanje mladih na promjene putem interkulturalnog obrazovanja i volontiranja“ čiji  je nositelj Forum za slobodu odgoja, održana je još jedna edukacija za stručne suradnice i nastavnice. Edukacija „Ne da mi si…što se krije iza?“ održana je 22. travnja 2021. godine u Zagrebu, a ključne teme bile su motivacija učenika i njihovo mentalno zdravlje. Edukaciju je održala prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić, redovna profesorica na Katedri za kliničku psihologiju Filozofskog fakulteta, psihoterapeutkinja kognitivno-bihevioralne terapije te ACT terapeut.

Tijekom edukacije dobili smo zanimljive informacije o različitostima i posebnostima generacija, s naglaskom na razlike u način života, razmišljanja, doživljavanja i izražavanja emocija, odnosa prema sebi i drugima. Ove informacije pomogle su nam u razjašnjavanju (ne)motivacije učenika, a posebno tijekom održavanja nastave na daljinu.  Iako je tema mentalnog zdravlja uvijek važna, u posljednjih je godinu dana zbog pandemije i potresa počela dobivati još više na važnosti. Naime, svi brinemo kako će cijela situacija utjecati na nas, ali i na naše učenike te kako pomoći učenicima da se nose s posljedicama. Posljedice su već sad uočljive, a za očekivati je da će ih nažalost biti sve više. Stoga je od izuzetne važnosti osnažiti i odgojno-obrazovne djelatnike, ali i roditelje i učenike kako bismo se zajedno uspješno nosili s onime što nas čeka u budućnosti.

Alka Alfirev Radmanović, prof. psih.


Srednja škola Dugo Selo