2021-05-26 13:49:29

1. sastanak učenika u projektu „Pokreni promjenu!“

Kao početak projekta „Pokreni promjenu!“, održan je prvi učenički sastanak na kojem su učenici raspravljali o mogućim idejama za aktivnosti koje će provesti u sklopu projekta. Više o samom projektu i sadržaju sastanka pročitajte u nastavku.

Srednja škola Dugo Selo je uz još pet hrvatskih škola uključena u međunarodni projekt „Pokreni promjenu!“ u sklopu programa Erasmus+. Cilj projekta je osnažiti škole, nastavnike i roditelje, da podrže i uvaže glas učenika i njihovo aktivno sudjelovanje u životu škole i lokalne zajednice. Nositelj cijelog projekta je Forum za slobodu odgoja s kojim smo do sada kao škola imali odličnu suradnju kroz razne projekte. Osim hrvatskih škola, u projekt su uključene i škole iz Portugala, Sjeverne Makedonije te Belgije. Koordinatorice projekta u našoj školi su Martina Matosović Pongrac, prof. soc., Alka Alfirev Radmanović, prof. psih. i  Iva Hodak, prof. pedag..

U ponedjeljak, 4.5.2021. putem Zoom poziva, održan je prvi sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici Vijeća učenika, sudionici u prošlim školskim projektima, sudionici u fokus grupama, članovi Volonterskog kluba te koordinatorice Martina Matosović Pongrac, Iva Hodak i Alka Alfirev Radmanović . Na početku sastanka, koordinatorice su ukratko predstavile projekt te iznijele rezultate fokus grupa i Padlet pitanja. Učenike su upoznale s ulogom i zadaćama Vijeća učenika. U drugom dijelu sastanka učenici su samostalno smišljali i dogovarali se o idejama za projekt koji će se provoditi unutar naše škole. Učenici su svoje ideje predstavili koordinatoricama koje su im pomogle da svoje ideje povežu i ujedine u jednu. O daljnjim planovima i aktivnostima u sklopu projekta čitat ćete u narednim mjesecima. 😊

Anja Stojak i Ivana Karas, 3.oga


Srednja škola Dugo Selo