2021-06-02 22:32:03

Učenici i djelatnici Srednje škole Dugo Selo virtualno se predstavili budućim srednjoškolcima

Virtualnim druženjem s učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima učenici i djelatnici Srednje škole Dugo Selo predstavili su svoj rad i obrazovne programe u srijedu, 2. lipnja 2021.

Predstavljanje je vodila psihologinja Alka Alfirev Radmanović započevši sa savjetima o tome kako donijeti odluku o izboru srednje škole i na što obratiti pozornost. Osmaši su imali priliku čuti o razlikama između vještina i sposobnosti te potrebama tržišta rada. 

„Karijera se gradi radom, zbog stalnih promjena na tržištu rada morat ćete usvajati nova znanja i vještine kako biste mu se lakše prilagodili. U srednjoj ćete školi dobiti mnogo informacija, upoznati nove ljude, razvijat ćete nove vještine i to će sve utjecati na razvoj vaše karijere. Važna je u svemu ta prilagodljivost“ – istaknula je psihologinja Alka Alfirev Radmanović te nastavila – „Upravo to je dio misije i vizije Srednje škole Dugo Selo – kreativnost, fleksibilnost i inovativnost. Srednja škola Dugo Selo svojim radom nastoji potaknuti suradničko učenje, učiti učenike kritički razmišljati i rješavati probleme, ali i podučiti aktivnom građanstvu“.

Kako bi sve to pokazali, učenici i nastavnici Škole pripremili su brojne materijale u obliku videa, prezentacija i plakata u različitim digitalnim alatima. Predstavili su što rade u gimnaziji i strukovnim zanimanjima, kako i što na nastavi uče, kakva je praktična nastava te u kojim sve izvannastavnim aktivnostima i projektima sudjeluju, a sve je objedinjeno u virtualnoj šetnji.


Srednja škola Dugo Selo