2021-06-08 21:40:17

Što nam se događa i kako se nositi sa stresom?

U sklopu projekta „Pokreni promjenu!“ učenici trećih razreda pomažu ostalim učenicima u nošenju sa stresom. Izradili su plakate s korisnim savjetima koje možete pogledati u nastavku…

Protekla je godina svima bila izuzetno stresna, a stres se još i pojačava kako se bliži kraj nastavne godine. Stoga su učenici trećih razreda, u sklopu projekta „Pokreni promjenu!“ iz programa Erasmus+, odlučili pomoći svim učenicima škole. Izradili su plakate s opisom onoga što nam se događa kad smo pod stresom, ali su ponudili i korisne savjete.

Danas vam donosimo prvi od plakata koji su osmislili i izradili učenici 3.oga razreda: Katarina Grnja, Ivana Karas, Ivana Nikolić, Anja Stojak i Marino Bendra. S obzirom na njihovo srednjoškolsko iskustvo svojim savjetima žele pomoći učenicima prvih i drugih razreda svih obrazovnih programa kako bi lakše podnijeli ove posljednje dane ove nastavne godine. Svojim plakatom žele upoznati druge učenike s tim što se događa kada doživljavamo stresnu situaciju te kako nije neobično reagirati na različite načine. Također, nude i korisne savjete koji mogu pomoći u nošenju sa stresom.

Ovo je prva projektna aktivnost koju su osmislili učenici, a ovo je tek prvi u nizu plakata s korisnim savjetima vezanim za mentalno zdravlje učenika. Proučite kako se nositi sa stresom ovdje, a plakat ćete moći pronaći i na školskim hodnicima.

Alka Alfirev Radmanović, prof. psih.


Srednja škola Dugo Selo