2021-12-23 21:40:37

Božićna čarolija u SŠ Dugo Selo!

U SŠ Dugo Selo održana je Humanitarna božićna zabava. Volonterski klub s knjižničarkom, stručnim suradnicama i ravnateljicom pripremio je božićnu čaroliju. Stvorili su pravi ugođaj Božića i podsjetili nas na njegovo pravo značenje.

Cilj njihove čarolije bio je zabaviti se i prikupiti sredstva za udrugu Srce iz Svetog Ivana Zeline koja okuplja djecu s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom i njihove obitelji. U želji za pomoći ujedinili su cijelu školu.

Kako su to uspjeli pročitajte u nastavku!

Humanitarna je zabava otvorena talentshowom nakon kojeg se održao kviz općeg znanja i tombola. Sve aktivnosti dana pratila je zabava i brojne nagrade za sudionike.

Na talentshow prijavili su se hrabri i veseli natjecatelji: Marko Jerković koji je otpjevao „prvu himnu Božića“, poznatiju kao „Radujte se narodi“, Paula Blažutić koja je otpjevala „Ptice“, Marko Martinović koji je otpjevao i odsvirao „We wish you a merry Christmas“, a pobjedu je odnijela Ivana Lucić koja je očarala publiku s a capella izvedbom „Kao da me nema tu“.

Pobjednica talentshowa Ivana Lucić

Kviz je, pak, ispitao opće znanje učenika i njihovo poznavanje gradiva, a atmosfera je bila jako napeta. Natjecalo se čak 17 timova s po četiri učenika! Prva četiri tima osvojila su veće nagrade, a svi ostali su dobili utješnu čokoladu.

Pobjednici kviza – ekipa Medenjaci (4.rta i b)

Organizatori su tjednima pripremali humanitarnu zabavu. Za tombolu su pripremili 200 srećki, koje su učenici mogli kupiti i tako pomoći članovima udruge Srce. Tombola je izazvala oduševljenje učenika, a najsretniji je bio učenik koji je osvojio glavnu nagradu – bežične slušalice. Među nagradama našlo se i šalica, knjiga, pa i žarulja. Svemu tome pripomogli su sponzori Medika, K.M.C. -PROM i Školska knjiga.

I šalice se našle kao nagrada u tomboli

Humanitarna zabava bila je pravi uspjeh! Prikupljeno je nešto više od 2200 kuna! Svi nazočni, i profesori i učenici uživali su u božićnim čarolijama. Volonterski klub i organizatorice jako su zadovoljni uspjehom njihove akcije. Svoj je dojam o cijelom događaju dao i predsjednik Vijeća učenika Bojan Brmbota Horvat: “Školska tombola i donacije koje time prikupljamo odličan su način podržavanja dobrotvorne udruge Srce, što dokazuje i činjenica da smo ove godine prikupili preko 2200 kuna. Učenici i profesori na ovaj način kvalitetno provode vrijeme - zajedno - a ujedno i pomažu drugima. Pomaganje je čin humanosti koji širi sreću i stvara pravi božićni ugođaj. Pomaganje je čin koji nema cijenu, a beskrajno mnogo znači.”

Ravnateljica je svima zaželjela sretan Božić i novu godinu

Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali i pridonijeli božićnoj atmosferi na humanitarnoj zabavi.

Tekst: Mare Nike Lukšić, 3.oga

Foto: Fotovideoklub


Srednja škola Dugo Selo