preskoči na sadržaj

Srednja škola Dugo Selo

Login
Tražilica
Škola za život

e-Dnevnik

SREDNJA ŠKOLA DUGO SELO

Ferenčakova 25

10370 Dugo Selo

Raspored zvona

 

SAT VRIJEME
Jutarnja smjena 
1. 07:45 - 08:30
2. 08:35 - 09:20
3. 09:25 - 10:10
  Odmor
4. 10:30 - 11:15
5. 11:20 - 12:05
6. 12:10 - 12:55
7./0. 13:00 - 13:45
Popodnevna smjena
1. 13:50 - 14:35
2. 14:40 - 15:25
3. 15:30 - 16:15
  Odmor
4. 16:35 - 17:20
5. 17:25 - 18:10
6. 18:15 - 19:00
7. 19:05 - 19:50

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 9. 2011.

Ukupno: 650924
Danas: 288
CARNet
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

 

Dugo Selo

Upisi

Udžbenici

Razmjena školskih knjiga

Kutak za učenike
Vremenska prognoza
Weather Widget
Foto-galerija

Državna matura

Profesorska poveznica

 

Kutak za knjigoljupce

Onome tko čita knjige kao što sluša prijatelja, knjige će mu se otvoriti i postat će njegove. Što pročita ostat će njegovo, razveseljavat će ga i tješiti, kao što to samo prijatelji znaju.

                                                                                                     Hermann Hesse

 

PREPORUKA INTERNETSKIH PORTALA I DRUŠTVENIH MREŽA O KNJIGAMA

 

Najbolje knjige je najpotpuniji hrvatski portal za knjigoljupce. Na portalu možete pronaći najnovije novosti o knjigama, piscima i izdavaštvu, objavljuju se recenzije i top-liste. Čitateljima je omogućena registracija  nakon koje mogu ocjenjivati, preporučivati i razgovarati o knjigama. Na portalu postoji još i rubrika Zabava, u kojoj su citati te forum na kojem posjetitelji mogu raspravljati o čemu god žele. Također, portal ima i svoju Facebook stranicu, koja je dosegla više od 30000 članova. 


Booksa.hr je internetski portal istoimenog zagrebačkog književnog kluba Booksa. Portal nudi vijesti o knjigama, izdavaštvu, piscima. Naravno, tu su recenzije, kritike i top-liste najčitanijih knjiga prema područjima. Na portalu možete saznati sve o događanjima u samom klubu Booksa kao i o kulturnim događanjima u gradu Zagrebu. Iznimino zanimljiva je rubrika Zadaćnica u kojoj čitatelji mogu slati svoje priče na zadanu temu, a najkvalitetnije se objavljuju na portalu.


Goodreads je društvena mreža namijenjena svima koji vole čitati, pisati, razgovarati o omiljenim knjigama i autorima te razmjenjivati mišljenja i preporuke o knjigama. Goodreads vam omogućava da kreirate vlastiti profil koji uz osnovne podatke (ime/nadimak, mjesto, datum rođenja, hobiji, interesi) i sliku uključuje i vaše literarne preference: omiljeni autori i teme o kojima čitate, vrsta štiva iliti žanrovi itd. Od korisnika se očeku je da marljivo bilježe što sve trenutno čitaju (currently reading), što u bližoj ili daljnjoj budućnosti planiraju pročitati (to read) a što su već odavno apsolvirali (read). Glavna atrakcija je svakako mogućnost kreiranje vlastitih virtualnih polica za knjige. Sami određujete njihov broj i naslov, pa tako možete organizirati svoju virtualnu biblioteku prema žanru, autoru, preferenci, nacionalnoj književnosti, književnom razdoblju ili nekim drugim osobnim kriterijima. Uz uređivanje polica, profil na Goodreads-u uglavnom nudi iste opcije kao i onaj na facebooku: foto album, bazu prijatelja, najave događaja, lajkanje omiljenih autora, knjiga ili citata itd.


Shelfari je još jedna društvena mreža namijenjena svim ljubiteljima knjige. Korisnici imaju mogućnost stvaranja virtualnih polica knjiga koje posjeduju ili koje su pročitali. Knjige na policama se mogu slagati prema autoru, naslovu, razdoblju i sl. Osim stvaranja polica, korisnici mogu pisati recenzije i ocjene pročitanog,  stvarati grupe ili se učlanjivati u grupe u kojima se razgovara i raspravlja o knjigama ili nekim drugim temama.  


LibraryThing je uz Goodreads, Shelfari i Anobii vrsta društvene mreže putem koje se ljubitelji knjiga povezuju s istomišljenicima u cijelom svijetu. Korisnici stvaraju virtualni katalog knjiga koje su pročitali ili posjeduju, a jedina zamjerka je što se 200 naslova može unijeti besplatno, a kasnije se plaća naknada od 10 dolara godišnje ili 25 dolara doživotno. 


Anobii je društvena mreža koja nudi svojim korisnicima katalogiziranje vlastitih knjiga na virtualne police, pronalaženje zanimljivih naslova te dijeljenje vlastite zbirke s drugim korisnicima. 

 

 

Dakle, kao i opće društvene mreže poput Facebooka, Twittera i MySpacea, društvene mreže namijenjene ljubiteljima knjiga imaju manje-više iste karakteristike i mogućnosti. Vi odaberite kojoj ćete se pridužiti.

preskoči na navigaciju